Uncategorized @fa, بازسازی

تخریب ساختمان [مراحل و روش ها + اینفوگرافی]

تخریب ساختمان

تخریب ساختمان

تخریب احتمالاً یکی از جالب ترین قسمتهای کارهای ساختمانی است. با ساخته شدن بیشتر سازه ها، نکته ای که پیش می آید این است که، باید ساختمان های قدیمی را تخریب کنیم؛ چه به دلایل ایمنی و چه برای ایجاد فضایی برای ساختمان های جدید(بازسازی ساختمان).

پس بهتر است با فرآیند تخریب ساختمان بیشتر آشنا شویم.

تخریب چیست؟

تخریب (Demolition) به معنای خراب شدن یا برداشته شدن است.

تخریب یک ساختمان فرآیند از بین بردن یک سازه پس از عمر آن یا قابلیت سرویس دهی آن با استفاده از روش های پیش برنامه ریزی و تخریب کنترل شده است.

چرا تخریب انجام می شود؟

هر ساختمانی دارای طول عمر است که به عنوان عمر طراحی آن شناخته می شود. یک معمار بنایی را طراحی می کند که طول عمر آن احتمالاً بین ۸۰ تا ۱۰۰ سال می باشد. ساختمان وقتی به پایان عمر خود رسید، ممکن است برای سکونت یا ساختمان های مجاور اطراف آن خطرناک باشد.

دلایل دیگر این است که:

  • سازه های جدید جای سازه های قدیمی را می گیرند.
  • سازه پایداری خود را از دست داده است،
  • یا ممکن است سازه، آسیب ساختاری داشته باشد.

فرآیند تخریب ساختمان

قبل از اجرای تخریب، کارشناسان باید چندین فاکتور مختلف را در نظر بگیرند. فرآیند تخریب برای هر پروژه به صورت سفارشی است و به طور معمول شامل مراحل زیر می باشد:

۱.بررسی ساختمان(نقشه برداری):

در این مرحله، کارشناسان ویژگی های مختلف یک ساختمان را بررسی می کنند؛ مانند مصالح، کاربری ساختمان، روش ساخت و بازسازی، شرایط تخلیه و… .

بررسی این پارامترها به اجرایی کردن بهترین روش تخریب ساختمان می انجامد.

۲.حذف مواد خطرناک:

از افراد متخصص خواسته می شود قبل از تخریب مواد خطرناک از قبیل مواد معدنی، مواد رادیواکتیو، مواد قابل اشتعال و آلودگی های نفتی را از ساختمان خارج کنند.

۳.تهیه طرح تخریب:

کارشناسان طرح مفصلی را تهیه می کنند که نشان می دهد در این تخریب چه مواردی دخیل است، تخریب چگونه انجام می شود، چه وسایلی استفاده می شود و چه مقدار آوار برای پاکسازی لازم است.

۴.اقدامات ایمنی:

به کارگران، سرپرستان، مجریان و مهندسان ساختمان باید خطرات احتمالی مانند مواد قابل اشتعال و قرار گرفتن در معرض سر و صدا و گرد و غبار توصیه شود. شرکت تخریب کننده نیز باید مجوزهای لازم را جهت تخریب داشته باشد.

مرحله بعدی انتخاب مطمئن ترین و کارآمدترین روش تخریب است که در حد بودجه ی شخص در نظر گرفته می شود.

همه تخریب ها به انفجار ختم نمی شوند؛ روش های تخریب می توانند از انفجارهای ویرانگر تا تخریب غیر انفجاری قطعه قطعه باشند.

برخی از این روش ها شامل انفجار، تخریب با بیل، گلوله های خرابکار و بولدوزر و موارد دیگر است.

انواع روش های تخریب ساختمان

انفجار ساختمان

تخریب با انفجار

تخریب با انفجار

 

انفجار چشمگیرترین روش تخریب ساختمان است. اما به دلیل ماهیت تخصصی آن، از انفجار در کمتر از ۱٪ پروژه های تخریب استفاده می شود.

انفجار فرآیند استفاده از مواد منفجره برای بیرون کشیدن تکیه گاه های اصلی ساختمان است که باعث ریزش ساختمان از داخل و خارج می شود.

ساختمان ها به یکی از دو روش زیر تخلیه می شوند:

در صورت وجود فضای کافی، مواد منفجره در ستون های سمت چپ ساختمان قرار می گیرد که باعث می شود هنگام منفجر شدن به کنار بیفتد. معمولاً از کابل ها برای کنترل ریزش ساختمان استفاده می شود و این روش را به گزینه ایمن تری تبدیل می کند. اگر فضا محدود باشد، روش دوم شامل قرار دادن مواد منفجره در سیستم پشتیبانی پایین ساختمان و بخش های میانی است که باعث سقوط ساختمان روی خود می شود.

انفجارها به دانش متخصصانی موسوم به ((متخصص تخریب)) احتیاج دارد و اغلب برای تخریب سازه های بزرگ در مناطق شهری مورد استفاده قرار می گیرد.

یک انفجار موفق به مراحل زیر نیاز دارد:

بررسی طرح:

بلاسترها نقشه های ساختمان را مطالعه می کنند تا مشخص کنند کدام مناطق باید بلاست شوند.

آماده سازی محل:

شامل بیرون آوردن دیوارهای غیر تحمل بار، ضعیف شدن ستون های نگهدارنده و پیچیدن ستون ها با حصار، محیط تخریب را آماده می کنند.

تعیین مواد منفجره:

متخصصین تخریب خانه، مواد منفجره را بر اساس نوع ساختمان انتخاب می کنند. دینامیت ها موج های ضربه ای را آزاد می کنند و بهتر است برای از بین بردن ستون های بتونی استفاده شوند.

مواد منفجره بارگیر:

مواد منفجره به ستون ها متصل می شوند، تا تخریب ساختمان به قطعات کوچکتر آسان تر شود.

زمان تخریب:

بلاسترها ابتدا یک بار الکتریکی ایجاد می کنند. وقتی جریان از طریق سیم ارسال می شود، گرم می شوند و مواد قابل اشتعال را مشتعل می کند و مواد منفجره اصلی را به کار می اندازد. متخصصین تخریب می توانند با تنظیم مواد آهسته سوز، انفجار خود را برای تأخیر در تخریب برنامه ریزی کنند.

تخریب با بیل مکانیکی

بیل مکانیکی

تخریب با بیل مکانیکی

 

برای ساختمانهای کوچکتر مانند خانه ها و دفاتر، از بیل مکانیکی غالباً برای برچیدن سازه استفاده می شود. با این حال، ساختمانهایی با ارتفاع بیش از۱۲ متر، و همچنین ساختمان هایی که از سنگ تراشی، بتن و فولاد ساخته شده اند، به یک ماشین سنگین تر مانند بیل مکانیکی قدرتمند نیاز دارند.

تخریب با بیل مکانیکی به عنوان یک روش تمیزتر و ایمن برای برچیدن سازه ها در نظر گرفته می شود، زیرا باعث کاهش بقایای تخریب، گرد و غبار، سر و صدا و خطر برای اپراتور می شود.

خود ساختمان عمدتا از پیوست های چسبانده شده به بیل، تخریب می شود که متداول ترین آن ها، سنگ شکن و چکش هیدرولیک است.

تخریب با توپ(جرثقیل)

جرثقیل

تخریب با جرثقیل

 

تخریب توپ یا تخریب جرثقیل و توپی، یکی از قدیمی ترین و متداول ترین روش های تخریب ساختمان است و به طور معمول برای بتن و سایر سازه های سنگی استفاده می شود.

توپ خرابکار با ۱۰۰ کیلو وزن، روی کابل جرثقیل یا سایر تجهیزات سنگین معلق است. توپ یا به داخل زمینپرت می شود یا به داخل سازه می چرخد ​​و به راحتی ساختمان را با ضربات مکرر خرد می کند.

نتیجه گیری

در این قسمت شما را با تخریب ساختمان،مراحل و روش های آن آشنا نمودیم.

بهتر است برای ساختمان هایی که خارج شهر هستند از روش تخریب با جرثقیل توپی و یا حتی تخریب به وسیله ی انفجار استفاده کرد.

اما برای تخریب ساختمان های دیگر، بهترین روش همان تخریب با بیل مکانیکی و یا گرفتن کارگرانی برای تخریب های ریز و دستی می باشد.

گروه بازسازی رادیس با ارائه ی بهترین پیشنهادات برای هم استانی های عزیز اصفهان،گام مهمی را در جهت سهولت امر تخریب و بازسازی برداشته است.

یادتون باشه که: هیچ جا خونه ی خوده آدم نمیشه!

 

منبع:bigrentz

‫۴.۷/۵ (۳ امتیاز )

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *